Blended Family

Praktijk voor samengestelde gezinnen.

http://www.blendedfamily.nl/ 

All you need is love!

Er speelt veel rondom het starten van een nieuw gezin: de omgeving (buurt, familie, vrienden, kerk) kijkt mee, de lat ligt hoog, want het moet nu goed gaan, extra zorgen, hoe vul ik mijn rol als ouder en stiefouder in? Het allemaal goed willen doen, maar alleen maar belanden in ingewikkelde conflicten. Waar bemoeit die ex zich eigenlijk mee? Iedereen kent één iemand die er niet is, maar alleen ik niet? Hoe gaat dat goed komen?

In alle eerlijkheid: een samengesteld gezin word je niet zomaar. De verschillende geschiedenissen, het vinden van rust en veiligheid en het weer bouwen aan een toekomst, dat vraagt inspanning. Eén die de moeite waard is.  Samengestelde gezinnen ontstaan vaak na een scheiding, bij een adoptie of een nieuwe relatie na het overlijden van één van de ouders. Ook al is de achtergrond anders, de zaken die een rol spelen lijken in veel van deze gezinnen op elkaar. Volgens het Nederlands Jeugdinstituut is 10% van de gezinnen een samengesteld gezin (NJI, 2014). Dat is een behoorlijk deel. En daar komt dan vaak in 1 adem achteraan dat het merendeel van deze nieuwe gezinnen alsnog uit elkaar gaat. In plaats van blindstaren op wat mis gaat, is het in onze ogen tijd voor een nieuw perspectief. Daarom zijn wij Blended family begonnen. Om bij te dragen aan dat het wel lukt. Een zonnige toekomst tegemoet!

Uit onze ervaring en achtergrond kunnen wij van harte zeggen dat met een gezonde dosis inspanning en ontspanning het goed komt! Met vallen en opstaan. En niet in 1 dag. Maar wel elke dag een stapje. Vanuit die persoonlijke ervaring en vanuit onze professionaliteit zoeken en spreken we de mooie kanten aan in elkaar binnen het gezin. En hebben wij geloof in de kracht, winst en alle andere extra’s van een samengesteld gezin. Onze belangrijkste les: ruimte voor iedereen en een flinke dosis liefde, dan wordt samengesteld een bonus! Wat dat betekent en hoe je dat bereikt, daarin zijn we graag van betekenis voor jullie als samengesteld gezin.

Naast ons specialisme in de hulpverlening aan samengestelde gezinnen bieden wij ook hulp voor ‘gewone’ (ja sorry, we kunnen het niet anders zeggen) gezinnen, stellen en mensen individueel. Op elke plek en elk leven kan het soms mooi en moeilijk tegelijk zijn.

VANDAAG NOG CONTACT?